Filial i Kisesa

2013 öppnade IDC en filial i utkanten av tätorten Kisesa, vid stora vägen mellan Mwanza och Musoma, en plats som är lätt tillgänglig både för de som bor i Kisesa och i byarna runtomkring.

På skylten står det att

 vi säljer byggmaterial,

vi syr och broderar kläder,

vi tillverkar och säljer möbler

Bilderna på skylten visar en solpanel och en regnvattentank, och tanken är att det i byggnaden ska finnas information om solenergi och hur man bygger regnvatten-tankar. Dessutom en butik, ett café och en snickarverkstad.

Idén med butiken och caféet är att fungera som IDC:s fönster mot omvärlden. Butiken ska både marknadsföra IDC:s tjänster (att t ex bygga regnvattentankar) och bjuda ut varor till försäljning: i första hand byggmaterial, men också annat, läs mer här.

Caféet är i första hand tänkt som en mötesplats, men ska också (liksom butiken) bidra till IDC:s intäkter.

Snickarverkstaden är utrustad med en plan- och rikthyvel (bilden) och andra snickeri-maskiner, samt svetsutrustning. Den här verkstaden fanns förut på lärocentret inne i Ihushi, men flyttades 2016 till filialen, framför allt för att göra det möjligt för f d snickar- och svetsarelever att utnyttja verkstaden.

På filialen finns dessutom en trafikskola, med

en lektionssal för teoriundervisning och två övningsbilar för praktisk undervisning. På bilden här nedanför står en glad trafikskollärare,John Frimatus, beredd att välkomna de ungdomar som vill skaffa sig körkort. Läs mer om trafikskolan här.